top of page

Olá! Ik ben Luciana.

Maar iedereen kent mij als Lucy

read my story

lucyshapes-4.png

De "carioca" manier van leven - Welkom in Rio de Janeiro: de stad waar ik geboren ben.

Anders dan wat de meeste mensen zich voorstellen van Rio, ben ik opgegroeid ver weg van de beroemde stranden en de prachtige landschappen. Hoge temperaturen, bomvolle botequins, live muziek, street food, verkeerschaos, armoede, schietpartijen, voetbal en natuurlijk carnaval - dit is een typische buitenwijk van Rio, het Rio die ik ken en waar ik mijn hele leven heb gewoond... 

Tot dat ene moment dat ik besloot om 8 maanden in het buitenland te studeren..

lucyshapes-3.png
lucyshapes.png

De stap dat mijn hele leven heeft veranderd: Hoi Daniël en Nederland.

Voor degenen die mij nog niet kennen, ik ben afgestudeerd als bioloog. Tijdens mijn studie had ik de mogelijkheid om in het buitenland te studeren. Dat werd dus Nederland.
browniesdalucy-daanlucy-2.jpeg

Tijdens mijn stage heb ik een van de belangrijkste personen in mijn leven ontmoet, Daniël.

 

Maar na 4 maanden samenzijn, moest ik terug naar Brazilië. Het was een pijnlijk afscheid.

Wanneer zouden we elkaar weer zien? Geen idee... maar we hielden elke dag contact.

Ondertussen had ik maar een paar maanden de tijd om mijn scriptie af te maken, zonder werk.

 

Op dit moment was het lastig om wat geld te verdienen naast mijn studie. En natuurlijk probeerde ik ook een manier te vinden om weer naar Nederland te gaan.


En dit is hoe het allemaal is begonnen...

lucyshapes-3.png

Van bioloog naar bakker

lucyshapes-2.png

Het einde van mijn promotieonderzoek was een moment van reflectie. Ik was moe en ongelukkig. Welke capaciteiten heb ik nog meer? Of ben ik alleen maar een onderzoeker? 

Lucy Rio.jpg

Een van de dingen die bij me opkwam was koken omdat het op dat moment mijn nieuwe hobby was.

 

Geloof het of niet, ik wist niet hoe ik moest koken tot ik 28 was! Brownies waren iets waar ik een passie voor had en ik probeerde een paar keer verschillende recepten. Mijn vrienden van mijn werk hielden er echt van!

 

Dus op een dag bakte ik een pan brownies. Ik ben een uur lang door mijn buurt gaan lopen en verkocht mijn brownies op straat. Het was een gekke, ongemakkelijke en beangstigende ervaring!

 

Daarna bleef ik ze in kleine hoeveelheden verkopen voor vrienden, op internet, op de universiteit ... totdat ik me realiseerde dat ik veel gelukkiger was om brownies te bakken dan als wetenschapper.

Dit was het moment waarop Brownies da Lucy is begonnen.

lucyshapes-4.png

Een nieuw thuis, een nieuw leven: een seizoenswisseling

Verhuizen naar Nederland was een van de grootste veranderingen in mijn leven. Nieuw land, nieuwe taal, nieuwe cultuur ... Dit was een geweldige kans om een nieuw leven op te starten! 

Ik wilde meer weten over patisserie, maar hoe doe je dat in een ander land? Het was een moeilijke beslissing. Ik liet Biologie achter me, ik begon te werken in een restaurant en vervolgens in een chocolaterie.

 

Op deze manier kon ik tegelijkertijd werken en leren. Door deze banen heb ik geleerd over patisserie, chocolade en het bakkersvak. Ik heb ook de kans gehad om verschillende cursussen te volgen. 

 

Ondertussen werd Brownies da Lucy echt. Ik begon weer brownies te bakken en te verkopen aan vrienden en vrienden van vrienden. Het woord is verspreid! Het bakken van mijn heerlijke brownies was geen uit de hand gelopen hobby meer.

Op 5 juli 2018 heb ik mijn droom waargemaakt. Ik ben naar de Kamer van Koophandel gegaan en heb ik mijn eigen onderneming opgericht!

2020-BrowniesDaLucy-web-59.jpg
lucyshapes.png

Welkom in mijn droom, Brownies da Lucy!

Een passie die is ontstaan uit een behoefte; en deze passie werd mijn leven.

Ik hield altijd al van chocolade, op een manier dat ik altijd een kleine reep in mijn rugzak had.

Misschien omdat Brazilianen echte zoetekauwen zijn? 

 

Maar ik had nooit kunnen dromen dat ik een eigen onderneming zou starten. Toen ik aan deze reis begon, was ik niet van plan om dit  te blijven doen. Het zou maar tijdelijk zijn.

 

Maar tijdens deze reis ontdekte ik iets wat mij voor altijd zou veranderen. De creaties die ik maak, toveren een glimlach op ieders gezicht. Iets wat mij als onderzoeker nog nooit is gelukt. 

 

Deze glimlach is wat mij vastberaden maakt om bij iedereen een glimlach op zijn/haar gezicht te toveren. 

 

Onderzoeken, ontdekken en creëren, maar dan in de keuken. Zo ben ik toch nog steeds een klein beetje een onderzoeker. En dat is wat ik doe om de mooiste en lekkerste snoepjes voor jou te maken! 

2020-BrowniesDaLucy-HighResolution-170.j
bottom of page